Jag saknar dig!

Bosse Löfgren

Vår klippa Bosse Löfgren, 63 år, Bergsbyn, har hastigt avlidit.

Han växte upp i Örviken där havet blev en naturlig lekplats och lade grunden för ett livslångt intresse för båtar, med eller utan segel. Med Bosse vid rodret var alla i trygga händer ute på havet.

Bilar var ett stort intresse men en trevande karriär som rallyförare avbröts när den blivande livskamraten Ann-Christin Marklund satte sig i passagerarsätet. De gifte sig 1974 och blev Bergsbybor 1978. Markus och Matilda kom 1980 respektive 1982 och därefter blev det barnens uppväxt och aktiviteter som var det absolut viktigaste för Bosse. Han missade inte en match eller orienteringstävling där barnen deltog.

Bosse började som svetsare på Foco men blev efter studier i mitten av 80-talet yrkeslärare. Först många år i Piteå och de senaste åren på Kaplanskolan. Han tyckte själv att han alltid hade de finaste eleverna och fick själv ofta höra av eleverna att han var en bra lärare.

Han var ingen användare av många och stora ord men upprördes över sociala orättvisor och diskriminering. De gånger han upplevde något sådant kunde han höja rösten och då lyssnade omgivningen.

Bosse var en händig man. Han sa ofta att en sån där kan jag göra själv och med lite varierande leveranstid gjordes en sån där. Det senaste projektet var en utbyggnad av stugan på Örgrundet som skulle göras klar till våren.

Så blir det nu inte. Efter en premiärtur på långfärdsskridskorna, bland annat förbi stugan, blev han efter hemkomsten hastigt sjuk och avled omedelbart. Ett fruktansvärt slag för oss som haft Bosse som vår stora trygghet. Nu får vi när saknaden blir för stor försöka att med tacksamhet minnas de fantastiskt fina år vi har fått ha tillsammans.

Familjen
Vi ses i Nangijala


Kommentarer
Postat av: Angelica

Alltså som jag grät när jag läste det där i tidningen idag. Så fint skrivet!

2010-11-27 @ 22:45:53
URL: http://myranludvig.blogspot.com
Postat av: Matilda/Sminklådan

<3<3<3 jättefint!

2010-11-28 @ 00:38:38
URL: http://sminkladan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0